Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

2 iulie 2021. Omagiu marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Published on: Thu, 07/08/2021 - 10:03

Vineri, 2 iulie, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost sărbătorit în mod special la Mănăstirea Putna, întâia sa ctitorie și necropolă domnească.

La ceremonia festivă dedicată celebrării împlinirii a 517 ani de la strămutarea lăcașului de veci ale Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, în cadrul delegației Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, condusă de secretarul general Ianuș Erhan a participat și Comandantul general al Inspectoratului General de Carabinieri, colonel Ștefan Pavlov.

După Sfânta Liturghie, la care au slujit Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Calinic a vorbit despre râvna Sfântului Ștefan cel Mare de a ctitori biserici lui Dumnezeu și de a apăra dreapta credință în țara sa.

A urmat ceremonia militară, în cadrul căreia au depus coroane la mormântul Slăvitului Voievod Ștefan cel Mare delegați de la: Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Prefectura Suceava, Consiliul Județean Suceava, Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Suceava, Asociația obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Republica Moldova, Consulatul General al României la Cernăuți, Senator Ion Stan, Primăriile Comunelor Putna, Straja, Vicovu de Jos, Voitinel, Veteranii de război și Asociația Cultul eroilor, Liceul „Ion Nistor” – Vicovu de Sus, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români.

În cadrul ceremoniei militare au defilat următoarele trupe: Garda Drapelului de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” – Suceava, Plutonul de onoare al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Plutonul de onoare al Inspectoratul pentru situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Garda de Onoare a Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Evoluarea Direcției ceremonial militar a IGC în cadrul evenimentului a accentuat solemnitatea evenimentului și a fascinat publicul prin prestația sa de valoare și melodiile de suflet interpretate. Mai multe FOTO.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda